G-Voetbal competitie. Wilt u meer informatie over de Friends League? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Missie Friends League

Vier clubs uit Noord-Holland (HOSV Friends, KGB, Only Friends en VV Schagen) hebben tijdens het seizoen 2009-2010 het initiatief genomen voor de oprichting van de 'Friends League': een speciale kampioenencompetitie voor jeugd g-voetballers. Speciaal omdat de clubs de handen ineen hebben geslagen om een competitie in elkaar te zetten waarbij iedereen zich verbindt aan het allerbelangrijkste uitgangspunt: PLEZIER.

De competitie moet voor iedereen een voetbalfeestje zijn. Ongeacht zijn/haar niveau en ongeacht de verschillen tussen de teams. Begeleiders, coaches en toeschouwers spelen daarin een belangrijke rol en met deelname aan deze competitie onderschrijven zij dit streven en verbinden zij zich eraan dit in gezamenlijkheid te bewerkstelligen.

Dit streven vraagt om afspraken tussen de clubs en om goede communicatie.

De volgende spelregels worden gehanteerd:
KNVB-regels gelden gedurende de wedstrijden.
Belangrijke uitgangspunten: plezier, sportiviteit, samen lekker voetballen en respect voor elkaar.
De pupillen en de junioren spelen wedstrijden van 2x 25 minuten.
Pupillen: tot 12 jaar, Junioren: 12-16 jaar. Enige afwijking hiervan mogelijk, afhankelijk van het voetballend vermogen van het kind. Dit wordt overgelaten aan de zorgvuldige overweging van de begeleiding, waarbij zij spelregel 2 natuurlijk als uitgangspunt dient te nemen.
Bij de pupillen is het toegestaan dat 1 of 2 begeleiders de spelers in het veld het team begeleiden. Bij de junioren mag bij uitzondering 1 begeleider dit doen (als het voetballende/fysieke vermogen van een speler daarom vraagt).
Veldgrootte bij junioren is een half regulier speelveld. Hetzelfde geldt voor de pupillen, maar de doelen worden dan ter hoogte van de zijkant van het zestien-meter gebied geplaatst.
Elke wedstrijd wordt afgesloten met een penalty-serie.
De competitie kent geen kampioen. Ieder seizoen wordt de competitie afgesloten met een kampioenentoernooi bij één van de deelnemende clubs: een feestje voor alle voetballende vrienden.

Tenslotte hebben de deelnemende clubs de missie om hun boodschap uit te dragen: de beste mag winnen, maar het plezier van iedereen mag daarbij nooit uit het oog verloren worden.
Voetbal is een mooi spel dat onze spelers en speelsters zoveel mogelijk in al zijn facetten mogen ervaren en de deelnemende clubs zorgen ervoor dat dat gebeurt op een voor iedereen leuke en leerzame manier.